You're currently on:

Om Graveniid

Vår historie

Graveniid har siden 1985 holdt folk i nordområdene varme. Gjennom årene har vi samarbeidet med de som utfordrer naturkreftene og utviklet robuste ull- og alpakkaklær for all slags vær. I tillegg til å være kvalitetsleverandør av funksjonelle bruksklær er Graveniid kjent for sin særegne designkolleksjon inspirert av samisk tradisjon og kultur.

Året var 1985 da Graveniid Duojit ble til i Karasjok, ei bygd i hjertet av Norges nordligste og mest værharde fylke, Finnmark. Marit Guttorm Graven, som selv tilhører en reindriftssamisk familie, så et behov både for varme og robuste bruksklær samtidig som hun ønsket å tilby klær man kunne pynte seg i, selv i det kalde nord.  Det viste seg at det var et behov for nettopp slike klær og det er det fortsatt.

De første kundene var lokale, blant annet ble reindriftsutøvere raskt våre faste kunder. Deres behov for funskjonelle, varme og slitesterke klær la grunnlaget for den kolleksjonen du finner i nettbutikken vår i dag.

Etterhvert som årene har gått har produktene spredd seg til et større marked. I takt med dette har vi stadig utviklet røffe produkter tilpasset ulike behov og forhold.

Produktene våre blir i dag brukt til mange forskjellige anledninger og aktiviteter og varmer både store og små. Å være kvalitetsleverandør av røffe bruksklær for ekstreme forhold er noe vi både er stolte av og ønsker å fortsette med!

Vi har derfor i 2011 lansert ny nettbutikk med nye produkter, tilpasset ulike forhold og ulike behov. Vi har beholdt de gode gamle klassikerne, samtidig som nye produkter har kommet til. For hele tiden å utvikle produktene til det beste blir de testet ut av mennesker som ferdes mye i naturen, les mer om dette i bloggen vår!


Graveniid, for livets små og store ekspedisjoner!